09:57 / 14.10.2018.

Autor: M.M./HRT

Trump: S. Arabija bit će kažnjena ako je odgovorna za nestanak novinara

-

-

Foto: - / -

Zbog nestanka saudijskog novinara Velika Britanija i SAD planiraju bojkotirati međunarodnu investicijsku konferenciju "Davos u pustinji", koja će se ovaj mjesec održati u Rijadu.
Zbog nestanka saudijskog novinara Gjamala Khashoggija Velika Britanija i SAD planiraju bojkotirati međunarodnu investicijsku konferenciju "Davos u pustinji", koja će se ovaj mjesec održati u Rijadu. 

Khashoggi, istaknuti kritičar režima i američki državljanin, pisao je kolumnu za Washington Post, a nestao je 2. listopada nakon što je ušao u konzulat u Istanbulu kako bi preuzeo dokumente za svoje vjenčanje. Zaručnica ga je čekala vani. Nitko ga više nije vidio.

Turski provladin list Sabah objavio je da je Khashoggijev pametni sat snimio sve što se dogodilo u konzulatu. Mučenje pa likvidaciju. Tvrdi i kako je moguće da istražitelji već imaju tu snimku putem sinkronizacije s iPhoneom koji je ostao kod njegove zaručnice. No stručnjaci sumnjaju u to. Tvrde da je udaljenost između sata i mobitela bila prevelika.

Turske vlasti vjeruju da su ga ondje ubili saudijski agenti.

S princom, saudijskim prijestolonasljednikom, razgovarao je Trumpov zet i savjetnik Jared Kushner. Trump kaže - Saudijci sve opovrgavaju. Ipak, on prvi put spominje moguću kaznu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!