Trump se izjasnio da nije kriv po optužnici u Georgiji

31.08.2023.

18:45

Autor: M.M./Hina/HRT

Donald Trump

Donald Trump

Foto: Reba Saldanha / Reuters

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjasnio se u četvrtak da nije kriv po opsežnoj kaznenoj optužnici u Georgiji koja se odnosi na njegove pokušaje da poništi svoj poraz na izborima 2020., prema sudskom podnesku.

Ovo izjašnjavanje znači da se Trump, favorit za republikansku nominaciju 2024., neće osobno pojaviti na sudu okruga Fulton u Atlanti sljedeći tjedan kako bi se suočio s optužbama.

Okružna tužiteljica okruga Fulton, Fani Willis, optužila je Trumpa za 13 točaka kaznenog djela, uključujući reketaranje. Optužnica ga tereti za vršenje pritiska na državne dužnosnike da ponište njegov izborni poraz 2020.

Ovo je četvrta optužnica protiv Trumpa otkad je pokrenuo svou kampanju za predsjednika.

- Kao što dokazuje moj potpis ispod, ovime se .... izjašnjavam da nisam kriv po optužnici u ovom slučaju, rekao je Trump u sudskom podnesku u četvrtak na Višem sudu okruga Fulton.

Trump, koji će se natjecati za predsjednika na izborima 2024., već je ušao u povijest kao prvi bivši predsjednik SAD-a koji se suočio s kaznenim optužbama - ne jednom nego četiri puta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!