16:38 / 14.06.2020.

Autor: I.D./HINA

Trump se na 74. rođendan brani od kritika da je fizički oslabio

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Foto: - / REUTERS

Trump je u subotu održao govor na svečanosti dodjela diploma na prestižnoj vojnoj akademiji West Point. S pozornice je sišao jako oprezno malim koracima, što je privuklo pozornost medija i komentatora.
Američki predsjednik Donald Trump, koji u nedjelju slavi 74. rođendan, branio se u subotu od kritika da je fizički oslabio nakon što je objavljena video snimka na kojoj se vidi kako nesigurna koraka silazi s pozornice.

Američki predsjednik u subotu je održao govor na svečanosti dodjela diploma na prestižnoj vojnoj akademiji West Point, nedaleko od New Yorka, u kojem je bio neuobičajeno pomirljiv. S pozornice je sišao jako oprezno malim koracima, što je privuklo pozornost medija i komentatora.

Mediji su prenijeli i da je usred govora čašu vode morao pridržati objema rukama te da je teško izgovorio ime generala Douglasa MacArthura, heroja Drugog svjetskog rata.

Trump je u subotu navečer na Twitteru odgovarao na pitanja o svojem zdravstvenom stanju s tim u vezi. Objasnio je da je prilazna rampa pozornici bila jako duga i strma, da nije imala rukohvat i da je bila jako skliska, pa je morao biti oprezniji kako ne bi pao i pružio priliku medijima da mu se smiju. Istaknuo je da je zadnja tri metra rampe pretrčao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!