09:46 / 08.01.2018.

Autor: HRT

Trump se ruga knjizi, a suradnici brane njegov 'politički genij'

-

-

Foto: - / -

Rasprava o 45. predsjedniku SAD-a potaknuta je u petak objavljivanjem knjige novinara Michaela Wolffa "Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće".
Američki predsjednik Donald Trump ponovno se narugao polemičnoj knjizi koja dovodi u sumnju njegovu sposobnost upravljanja, nazvavši je 'lažnom knjigom' dok su dužnosnici njegove administracije branili njegov 'politički genij'. Rasprava o 45. predsjedniku SAD-a potaknuta je u petak objavljivanjem knjige novinara Michaela Wolffa "Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće".

Autor u njoj iznosi portret nekadašnjeg magnata nekretnina ustvrdivši da sva njegova okolina sumnja u njegove sposobnosti vođe. Ukazuje na njegovu nesposobnost koncentracije, gubitak pamćenja i sklonost televiziji kao glavnom izvoru njegova informiranja. Michael Wolff kazao je u nedjelju na NBC-u da mu nije bio cilj napisati knjigu namjerno nesklonu predsjedniku. "Bio bih oduševljen drukčijom pričom: 'Donald Trump, taj neočekivani predsjednik, zapravo će uspjeti'. Ali to nije slučaj. Neće uspjeti. Gore je nego što smo mislili", objasnio je on.Knjiga Michaela Wolffa kompilacija je povjeravanja predsjednika i približno 200 Trumpovih savjetnika tijekom 18 mjeseci izborne kampanje i nakon izbora predsjednika. U jednom odlomku knjige, nekadašnji glavni Trumpov strateg Steve Bannon rekao je da smatra da je Trumpov sin, Donald Trump Jr., počinio "izdaju" susrevši se u lipnju 2016. s ruskom odvjetnicom koja je nudila kompromitirajuće informacije o Hillary Clinton. Ta optužba je razbjesnila Trumpa. Bannon je potom povukao svoje optužbe. "Donald Trump Jr. je patriot i dobar čovjek", ustvrdio je Bannon te dodao kako su se njegove riječi odnosile na Paula Manaforta", bivšeg šefa Trumpove kampanje i kasnije optužena u ruskoj aferi.

Koliko je medije, a koliko građane zaintrigirala Wolffova knjiga o Bijeloj kući, u HRT-ov Studio iz Amerike se javila dopisnica Branka Slavica.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!