10:13 / 11.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Trump se sastao sa singapurskim premijerom

-

-

Foto: - / -

Američki predsjednik Donald Trump sastao se sa singapurskim premijerom Leejem Hsienom Loongom na rubu povijesnog summita američkog predsjednika i sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una.
Američki predsjednik Donald Trump sastao se sa singapurskim premijerom Leejem Hsienom Loongom na rubu povijesnog summita američkog predsjednika  i sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una.

Njih dvojica kratko su se pojavila poslije privatnog sastanka u Istani, službenoj rezidenciji singapurskog predsjednika, te su se rukovali nasmiješenih lica pozirajući pred kamerama, nakon čega su otišli na radni ručak s dužnosnicima  iz SAD-a i Singapura.

Nijedan nije dao komentar novinarima. No kad su zauzeli svoja mjesta, moglo se čuti da je Trump rekao Leeju: Sutrašnji sastanak bit će posebno zanimljiv i mislim da će sve proći vrlo dobro.

U međuvremenu dužnosnici u izaslanstvu američkog predsjednika završili su sastanak sa sjevernokorejskim dužnosnicima koji je trajao više od dva sata.

Na sutrašnjem povijesnom summitu trebali bi se prvi put susresti američki predsjednik Trump i sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un, a cilj je postići sporazum o denuklearizaciji Sjeverne Koreje u zamjenu za ublažavanje diplomatskih i ekonomskih sankcija Pjongjangu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!