06:44 / 08.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Trump se vratio i poručio da se osjeća dobro

Foto: The White House/REUTERS

Foto: The White House/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump vratio se jučer u Ovalni ured u Bijeloj kući nakon što je njegov liječnik objavio da 24 sata nije imao simptome povezane sa zarazom koronavirusom.
Američki predsjednik Donald Trump vratio se jučer u Ovalni ured u Bijeloj kući nakon što je njegov liječnik objavio da 24 sata nije imao simptome povezane sa zarazom koronavirusom. 

➡️ Fauci: Izbijanje zaraze u Bijeloj kući moglo se spriječiti

Trump se od ponedjeljka oporavlja u Bijeloj kući, a jučer je otišao u Ovalni ured, gdje je brifiran o pregovorima o ekonomskim potporama i uraganu Delta, objavio je dužnosnik Bijele kuće. Dodao je da je Trump ušao u ured iz vrta ruža kako ne bi susreo ljude na hodnicima Bijele kuće i potencijalno ih izložio koronavirusu.

Šef osoblja Mark Meadows održao je brifing. Nosio je zaštitnu opremu, navodi dužnosnik. Brifiran sam o uraganu Delta, razgovarao sam s guvernerima Teksasa i Louisiane, objavio je Trump na Twitteru. 

Conley je u priopćenju objavljenom s Trumpovim odobrenjem rekao da predsjednik nije imao temperaturu više od četiri dana te da mu nije bio potreban niti je primio dodatni kisik tijekom cijele hospitalizacije. 

U svojoj prvoj videoporuci od izlaska iz bolnice poručio je da je zaraza koronavirusom bila "Božji blagoslov". Rekao je da su mu lijekovi biotehnološke tvrtke Regeneron Pharmaceuticals Inc. omogućili da iskusi njihovu djelotvornost. Više puta je ponovio da se osjeća dobro. Ne zna se je li i dalje pozitivan na koronavirus. Rekao je i da želi nabaviti za sve ono što je i on dobio te da će to učiniti besplatnim.

Trump od ponedjeljka nije viđen u javnosti, ali je na Twitteru redovito napadao protivnike i umanjivao pandemiju izazvanu koronavirusom. Unatoč zarazi, Trump nastoji poslati svoju izbornu poruku i preokrenuti Bidenovo vodstvo u nacionalnim anketama, tvrde savjetnici. 

Njegov odgovor na pandemiju ne odobrava 56 posto Amerikanaca, pokazuju podaci najnovije ankete Reutersa i Ipsosa koja je provedena od 2. do 6. listopada. COVID-19 ubio je više od 210.000 ljudi diljem SAD-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!