09:39 / 18.07.2020.

Autor: V.K./Hina

Trump traži da se ne uvodi obveza nošenja maski

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: - / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump ne slaže se s uvođenjem obveznog nošenja maske u SAD-u iako je vodeći stručnjak za zarazne bolesti u zemlji rekao da ih svi trebaju nositi.
Američki predsjednik Donald Trump ne slaže se s uvođenjem obveznog nošenja maske u SAD-u iako je vodeći stručnjak za zarazne bolesti u zemlji rekao da ih svi trebaju nositi, objavio je u BBC.

Trumpovi komentari uslijedili su nakon što je Anthony Fauci pozvao savezne države i lokalne lidere da "što je moguće snažnije" potiču ljude da nose maske.

Fauci kaže da je nošenje maski jako važno i da maske svi trebaju koristiti.

Nošenje maski je pitanje koje se jako politizira u SAD-u.

Većina guvernera naredila su da nošenje maski na otvorenom bude obvezno, a ne osobni izbor. Među njima i republikanski guverneri, uključujući guvernerku Alabame Kay Ivey koja se prvo tome protivila. 

Predsjednik Donald Trump, koji se dugo opirao nošenju maske, nosio ju je prvi put u javnosti prošlu subotu.


o ne slaže se s uvođenjem obveznog nošenja maski diljem SAD-a. Rekao je u petak za Fox News da ljudi trebaju imati "određenu slobodu".

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pozvao je ranije ovog tjedna da svi nose maske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!