07:19 / 10.11.2020.

Autor: Hina/HRT

Trump tužbom osporava Bidenovu pobjedu u Pennsylvaniji

Foto: ilustracija, REUTERS/Jim Urquhart

Foto: ilustracija, REUTERS/Jim Urquhart

Foto: - / REUTERS

Navodi da u pennsylvanijskom sustavu glasovanja poštom "ne postoji transparentnost i mogućnost provjere kao za glasače koji glasuju na biralištu".
Izborni stožer američkoga predsjednika Donalda Trumpa podnio je tužbu na saveznom sudu u Pennsylvaniji kako bi se dužnosnike te države spriječilo da potvrde pobjedu Joea Bidena.

➡️ Trump smijenio ministra obrane Marka Espera
➡️ Kurelić: Amerika se nalazi u nezgodnoj situaciji
➡️ Sve o američkim izborima 2020. 

U tužbi se navodi da u pennsylvanijskom sustavu glasovanja poštom "ne postoji transparentnost i mogućnost provjere kakva postoji za glasače koji glasuju na biralištu".

- Za birače u Pennsylvaniji postojali su različiti standardi, ovisno o tome koji su način glasovanja izabrali, a mi vjerujemo da je u tom dvostrukom izbornom sustavu moglo biti lažnih glasova koji su se brojali bez prave provjere ili nadzora, priopćio je glavni savjetnik Trumpove kampanje Matt Morgan.

Tužba je podignuta protiv državne tajnice Pennsylvanije Kathy Boockvar, čiji ured nije odmah odgovorio na molbu za komentar. Trumpov stožer i republikanci podignuli su brojne tužbe za navodne izborne nepravilnosti. U Georgiji i Michiganu one su već odbačene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!