07:31 / 03.04.2018.

Autor: S.M./Hina

Trump u telefonskom razgovoru pozvao Putina u Washington

-

-

Foto: - / -

Trump je uputio poziv u telefonskom razgovoru s Putinom 20. ožujka, rekao je glasnogovornik Kremlja Juri Ušakov jučer u Moskvi, prema ruskoj novinskoj agenciji Interfax.
Američki predsjednik Donald Trump pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da dođe u Washington, rekao je jučer glasnogovornik Kremlja.

Trump
je uputio poziv u telefonskom razgovoru s Putinom 20. ožujka, rekao je glasnogovornik Kremlja Juri Ušakov jučer u Moskvi, prema ruskoj novinskoj agenciji Interfax.

Trump je kratko nakon razgovora rekao novinarima da su on i Putin razgovarali o sastanku "u skoroj budućnosti" no nisu rekli gdje bi se on trebao održati. Tajnica za medije Sarah Sanders rekla je jučer da su Trump i Putin preko telefona razgovarali o bilateralnom susretu. Kazala je  da su razgovarali o većem broju potencijalnih mjesta, uključujući Bijelu kuću no dodala da zasad nema više ništa dodati.

Prema Interfaxu, Ušakov je rekao da dvojica čelnika nisu razgovarala o tome  kada bi se sastanak trebao održati no da se nada da SAD neće povući prijedlog.

Putin je prošli tjedan rekao da je spreman sastati se s Trumpom unatoč odluci SAD-a da protjera 60 ruskih diplomata i zatvori ruske konzulate u solidarnosti Velikom Britanijom nakon trovanja bivšega špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!