07:39 / 13.07.2018.

Autor: HRT

Trump: Vrlo lijepa Kimova poruka

-

-

Foto: - / -

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je objavio pismo, koje je dobio od sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una i nazvao ga veoma lijepom porukom.
Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je objavio pismo, koje je dobio od sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una i nazvao ga veoma lijepom porukom.

Kim Jong Un napisao je u pismu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kako iznimno cijeni njegove izvanredne napore na popravljanju odnosa između dviju zemalja.

Pismo je datirano 6. srpnja, otprilike u vrijeme kada je državni tajnik Mike Pompeo bio u posjetu Sjevernoj Koreji.

Kim se nije susreo s Pompeom, a izvještaji s putovanja sugerirali su da posjet nije bio uspješan. Sjeverna je Koreja tada optužila SAD za pokušaj nametanja jednostrane denuklearizacije, a sjevernokorejski dužnosnik citiran u državnom mediju rekao je da su razgovori bili razočaravajući.

Kim je u pismu zahvalio Trumpu za njegov rad na vjerodostojnoj provedbi zajedničke izjave potpisane u lipnju u Singapuru. Čvrsto vjerujem da će snažna volja, iskreni napori i naš jedinstveni pristup, usmjeren na otvaranje nove budućnosti između Demokratske Narodne Republike Koreje i SAD-a uroditi plodom, piše u pismu i dodaje da je došlo do epohalnog napretka u poboljšanju odnosa.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!