07:29 / 27.08.2020.

Autor: Hina

Trump želi "dopinšku kontrolu" prije debate s Bidenom

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: - / REUTERS

Prva debata u kojoj sudjeluju Donald Trump i Joe Biden predviđena je 29. rujna. Sljedeće dvije su 15. i 22. listopada.
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da će zatražiti "dopinšku kontrolu" prije debate s Joeom Bidenom jer ima stanovite sumnje u vezi sa svojim demokratskim protukandidatom.

Ne iznoseći ni najmanji dokaz, stanar Bijele kuće rekao je u razgovoru za Washington Examiner da ga je zaintrigiralo naglo poboljšanje u nastupu Joea Bidena u debatama na demokratskim predizborima.

- Zatražit ćemo dopinšku kontrolu, rekao je, izrazivši čuđenje zbog uspjeha bivšeg potpredsjednika u posljednjoj debati s Berniejem Sandersom u ožujku.

Promatrao sam ga u debatama sa svim tim ljudima (drugim kandidatima za demokratsku nominaciju). Bio je loš, a protiv Bernieja je bio OK. Kako se to može protumačiti?, rekao je Trump.

Republikanski milijarder je sličnu izjavu dao u jesen 2016. kada je natuknuo da je njegova tadašnja demokratska protukandidatkinja Hillary Clinton možda na drogama.

- Mislim da bismo se morali testirati na droge prije debate, rekao je na izbornom skupu u New Hampshireu.

- Ne znam što se s njom događa. Na početku posljednje debate bila je silno ushićena a na kraju se jedva dovukla do svog automobila, rekao je podrugljivo.

Prva debata u kojoj sudjeluju Donald Trump i Joe Biden predviđena je 29. rujna. Sljedeće dvije su 15. i 22. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!