21:24 / 12.06.2020.

Autor: M.M./Hina

Trump želi zabranu zahvata gušenja

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: - / REUTERS

Trumpova izjava dolazi nakon što je 25. svibnja prilikom takvog zahvata u Minneapolisu preminuo afroamerikanac George Floyd.
Američki predsjednik Donald Trump rekao je kako bi volio da se zahvati gušenja u većini slučajeva zabrane, iako je sugerirao da bi ta metoda bila razumljiva u slučajevima jedan-na-jedan.

-
Cuomo će novac za policiju uvjetovati reformskom borbom protiv rasizma   

Ne volim zahvate gušenja, no nekada, kad ste sami i borite se protiv nekoga, teško je, rekao je američki predsjednik u razgovoru za Fox News.

Mislim da bi bilo jako dobro da se, općenito govoreći, to zabrani, dodao je.

Trumpova izjava dolazi nakon što je 25. svibnja prilikom takvog zahvata u Minneapolisu preminuo afroamerikanac George Floyd, što je potaknulo prosvjede diljem Sjedinjenih Država, ali i u svijetu.

Dio republikanaca u Kongresu podržava mjere koje predlažu demokrati, poput zabrane zahvata gušanja i reformu sustava imuniteta za policajce koji sprječava da budu kažnjeni kad prekorače ovlasti.

Trump je u razgovoru zaključio kako želi veoma suosjećajne, ali snažne snage sigurnosti.   
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!