14:20 / 03.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

Turska: najmanje 56 ozlijeđenih u eksplozijama u tvornici pirotehnike

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Požar je trenutno pod "djelomičnom" kontrolom. Tvornica za pirotehniku nalazi se 183 kilometra istočno od Istanbula, a eksplozije su se mogle čuti na udaljenosti od 30 kilometara.
Najmanje 56 ljudi je ozlijeđeno danas prilikom više snažnih eksplozija u tvornici za proizvodnju pirotehničkih sredstava na sjeverozapadu Turske.

Jedna je osoba teško ozlijeđena a svi nastradali su prebačeni u najbliže bolnice, kazao je Cetin Oktay Kaldirim, guverner pokrajine Sakarya.

- Bogu hvala, nema mrtvih, rekao je Kaldirim, dodajući da su na putu, kao pomoć u gašenju požara koji je izbio, jedan zrakoplov i dva helikoptera.

Požar je trenutno pod "djelomičnom" kontrolom. Tvornica za pirotehniku nalazi se 183 kilometra istočno od Istanbula, a eksplozije su se mogle čuti na udaljenosti od 30 kilometara. Stambena područja su udaljena tek tri kilometra od poprišta nesreće.

Radi se o jednoj od najvećih tvornica takve vrste u Turskoj koja u svojim skladištima ima 110 tona eksploziva. Guverner je upozorio na opasnost od toksičnog dima.

Prema državnoj radiotelevizij TRT, oko 11 sati po lokalnom vremenu odjeknule su tri vrlo snažne eksplozije, a potom je izbio požar. Uslijedilo je zatim i više manjih eksplozija, prenosi taj medij.

U trenutku nesreće u tvornici se nalazilo 150 radnika. Uzrok eksplozija je za sada nepoznat, a predsjednik Recep Tayyip Erdogan je na poprište nesreće poslao ministre unutarnjih poslova, poljoprivrede i obitelji te timove civilne zaštite za slučajeve prirodnih katastrofa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!