Turska u karantenu stavila putnika i posadu zrakoplova Irana

25.02.2020.

14:15

Autor: HRT/Hina

default error photo
Ministarstvo zdravstva je naglasilo da za sada nije potvrđen niti jedan slučaj oboljenja od koronavirusa u Turskoj.
Turske vlasti stavile su u utorak u karantenu 132  putnika i posadu zrakoplova Turkish Airlines iz Irana, zbog sumnje da bi neki od njih mogli biti nositelji novog koronavirusa. 

Tursko ministarstvo zdravstva je u priopćenju navelo da je za sve osobe iz zrakoplova određena karantena tijekom 14 dana u za to specijalno pripremljenoj bolnici u Ankari. Prema turskoj agenciji Anadolija, 17 putnika tog leta predstavljaju "sumnjive slučajeve" zbog povišene temperature. Zrakoplov je sletio u Ankari sredinom dana i prvi uzroci su putnicima uzeti u zrakoplovu.

U nedjelju je Turska objavila privremeno zatvaranje svoje kopnene granice s Iranom gdje posljednjih dana neprestano raste broj oboljelih od Covid-19.
Let iz Teherana u utorak je posebno bio namijenjen povratku Turaka iz Irana, navelo je ministarstvo zdravlja.

Od početka epidemije koronavirusa turske vlasti su poduzele drakonske mjere u pokušaju izbjegavanja zaraze, od otkazivanja letova do postavljanja termovizijskih kamera u Istanbulu. Ministarstvo zdravstva je naglasilo da za sada nije potvrđen niti jedan slučaj oboljenja od koronavirusa u Turskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!