Turska: u željezničkoj nesreći deset poginulih i 73 ranjenih

20:32 / 08.07.2018.

Autor: HRT

Foto: Hon Jacfar Mohamed @Jacfar4661, twitter

Foto: Hon Jacfar Mohamed @Jacfar4661, twitter

Foto: - / -

Ured predsjednika Tayyipa Erdogana priopćio je da je šef države primio informacije i nesreći od ministara prometa i unutarnjih poslova, te da je uputio sućut za poginule.
Deset osoba poginulo je, a 73 su ozlijeđene u željezničkoj nesreći na sjeverozapadu Turske, objavile su televizijske postaje navodeći dužnosnika ministarstva zdravstva.

Dužnosnik je rekao da su se u vlaku nalazila 362 putnika i da je iskočio iz tračnica u regiji Tekirdag na sjeverozapadu Turske. Vlak je krenuo iz grada Kapikule na granici s Bugarskom i išao je u Istanbul. Šest je vagona iskočilo iz tračnica zbog jakih kiša koje su pokrenule klizišta, pojasnio je dužnosnik ministarstva zdravstva. Oko 100 ambulantnih vozila upućeno je na mjesto nesreće.

Ured predsjednika Tayyipa Erdogana priopćio je da je šef države primio informacije i nesreći od ministara prometa i unutarnjih poslova, te da je uputio sućut za poginule.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!