09:00 / 18.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Turska zbog Covida uvodi dodatne mjere od 20. studenog

Foto: REUTERS/Murad Sezer/File Photo

Foto: REUTERS/Murad Sezer/File Photo

Foto: - / REUTERS

Turska je najavila da će nove mjere kojima se ograničavaju radni sati restorana i kafića te uvodi djelomična vikend karantena stupiti na snagu od 20. studenoga navečer.
Turska je najavila da će nove mjere kojima se ograničavaju radni sati restorana i kafića te uvodi djelomična vikend karantena stupiti na snagu od 20. studenoga navečer, prema priopćenju ministra unutarnjih poslova.

➡️ Sve o koronavirusu

Restorani, kafići, trgovački centri i frizerski saloni moći će raditi od 7 do 17 sati, rečeno je u priopćenju, dok će restorani i kafići biti otvoreni samo za usluge dostave i odnošenja hrane.

Pod novim zabranama, koje stupaju na snagu u petak od 17 sati, kina će biti zatvorena do kraja godine.

Vlada je jučer rekla da će uvesti strože mjere protiv koronavirusa zbog porasta slučajeva u proteklim tjednima.

Ankara je u utorak prijavila 3819 novih simptomatskih slučajeva i 103 smrti povezane s Covidom-19 u zemlji, zbog čega je ukupan broj umrlih narastao na 11.704.

Djelomična karantena također će biti uvedena diljem zemlje preko vikenda do daljnjeg, rečeno je iz ministarstva unutarnjih poslova, koje je dodalo da ove mjere neće omesti nabavne i proizvodne lance.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!