Tužiteljica odustala od tužbe protiv Boba Dylana za seksualno zlostavljanje

29.07.2022.

14:56

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Bob Dylan

Bob Dylan

Foto: Christian Bertrand / Shutterstock

Žena koja je tužila Boba Dylana zbog navodnog seksualnog zlostavljanja kada je imala 12 godina, odustala je od tužbe netom nakon što ju je pjevačev odvjetnički tim optužio za uništavanje dokaza.

U kolovozu prošle godine tužiteljica, koja je željela ostati anonimna i identificirana je samo kao J.C., podnijela je tužbu tvrdeći da ju je Dylan zlostavljao tijekom šest tjedana između travnja i svibnja 1965.

U tužbi stoji i da je Dylan, koji je u svibnju napunio 81 godinu, "iskorištavao svoj status glazbenika" da bi joj priskrbio "alkohol i drogu te da bi je više puta seksualno zlostavljao" u slavnome hotelu Chelsea na Manhattanu. Tužiteljica je kazala i da joj je fizički prijetio. U to je doba Dylanov glasnogovornik optužbu nazvao "neistinitom".

U pismu što su ga Dylanovi odvjetnici u srijedu podnijeli saveznome sudu tužiteljica je optužena za brisanje važnih tekstualnih poruka. U četvrtak je odvjetnički tim objavio da je tužiteljica odustala od tužbe, a njezini odvjetnici još nisu odgovorili na zahtjev AFP-a da komentiraju slučaj.

- Ovaj slučaj je zaključen. Nečuveno je da je to uopće pokrenuto. Drago nam je što je tužiteljica odustala od ove prijevare koju su vodili njezini odvjetnici i što je slučaj odbačenrekao je AFP-u glavni Dylanov odvjetnik, Orin Snyder.

Tužiteljica je tužbu podnijela prošlo ljeto, dan prije isteka roka koji je omogućavao da se ona podnese u skladu sa Zakonom o djeci žrtvama države New York. Tim je zakonom omogućeno žrtvama zlostavljanja da tuže svoje navodne napadače bez obzira na to je li nastupila zastara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!