Tvornica u New Delhiju u kojoj je buknuo požar urušila se pred vatrogascima

02.01.2020.

12:04

Autor: V.K./Hina

default error photo
Dvanaest ljudi, većinom vatrogasaca, ozlijeđeno je u četvrtak u urušavanju tvornice u New Delhiju u kojoj je izbio požar, treći u nepunih mjesec dana u toj indijskoj prijestolnici.
Dvanaest ljudi, većinom vatrogasaca, ozlijeđeno je u četvrtak u urušavanju tvornice u New Delhiju u kojoj je izbio požar, treći u nepunih mjesec dana u toj indijskoj prijestolnici, priopćile su vlasti.

Usto je jedna osoba bila pod ruševinama tvornice baterija sedam sati pošto je rano ujutro oglašena uzbuna, rekao je glasnogovornik spasilačke službe.

Više od 150 vatrogasaca mobilizirano je zbog požara u kojemu su plameni jezici bili visoki više od 10 metara u tvornici u okrugu Peeragarhi u Delhiju. Zbog eksplozije u stražnjem dijelu zgrada se srušila pri čemu se oslobodio otrovan dim.

Indiju često pogađaju slični požari zbog nepoštovanja sigurnosnih propisa.
Spasilačke službe u indijskom megapolisu stavljene su u stanje pojačane pripravnosti nakon katastrofalnih požara zadnjih tjedana.

Dana 9. prosinca 43 osobe su poginule u požaru radionice u indijskom glavnom gradu koji je bio jedan od najgorih. Devet osoba je izgubilo život u katastrofalnom požaru nakon toga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!