08:19 / 05.06.2020.

Autor: M.M./Hina

Twitter onemogućio prikazivanje Trumpove videoposvete Floydu zbog autorskih prava

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Twitter Inc onemogućio je prikazivanje videoposvete Georgeu Floydu koju je na svome računu u svrhu kampanje objavio američki predsjednik Donald Trump.
Twitter Inc onemogućio je prikazivanje videoposvete Georgeu Floydu koju je na svome računu u svrhu kampanje objavio američki predsjednik Donald Trump, navodeći da su problematična autorska prava.

U videu, koji je mješavina fotografija i snimki prosvjednih marševa i slučajeva nasilja nakon Floydove smrti, u pozadini se čuje Trumpov glas.

Twitter je rekao da je video na predsjednikovu kampanjskom računu zaštićen autorskim pravima.

- Odgovorili smo na valjane pritužbe po pitanju autorskih prava koja nam je poslao vlasnik tih prava ili njihov opunomoćeni predstavnik, rekao je predstavnik Twittera.

Video koji traje 3 minute i 45 sekundi postavljen je na Trumpov račun na Twitteru 3. lipnja u svrhu njegove kampanje.

Snimka, koja se još nalazi na Youtubeu, pogledana je više od 60 tisuća puta i ima 13 tisuća "lajkova".

Twitter je pod snažnim povećalom Trmpove administracije otkad je upozorio na neke njegove neistinite tvrdnje i prekrio njegov "tvit" o prosvjedima u Minneapolisu zbog "veličanja nasilja."

Trump je najavio da će revidirati zakon koji štiti društvene mreže od odgovornosti za sadržaje koje objavljuju njihovi korisnici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!