21:17 / 28.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Twitter privremeno ograničio pristup mreži Trumpovu sinu

Foto: ilustracija/Photo Mix from Pixabay

Foto: ilustracija/Photo Mix from Pixabay

Foto: - / -

Najstarijem sinu predsjednika Trumpa pristup njegovu nalogu na Twitteru ukinut je u trajanju od 12 sati nakon što je u ponedjeljak postavio video o uporabi lijeka hidroksiklorokina.
Twitter je u utorak ograničio sinu američkog predsjednika Donalda Trumpa pristup njegovu nalogu na toj društvenoj mreži nakon procjene da je svojom objavom narušio propise o suzbijanju dezinformacija vezanih za bolest COVID-19.

Najstarijem sinu predsjednika Trumpa pristup njegovu nalogu na Twitteru ukinut je u trajanju od 12 sati nakon što je on na toj mreži u ponedjeljak postavio video u kojemu liječnici govore o uporabi lijeka hidroksiklorokina.

Taj su video uklonili i Facebook kao i Alphabet u vlasništvu YouTube-a nakon milijuna pregleda, a sve zbog kršenja pravila o zabrani širenja dezinformacija o koronavirusu.

I predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump preuzeo je u ponedjeljak objavu s poveznicom na sporni video uradak optužujući istodobno liječnika Anthonyja Faucija, vodećeg američkog infektologa, kao i pristalice Demokratske strane zbog osporavanja uporabe hidroksiklorokina u liječenju zaraženih koronavirusom.

Tweetovi koje je Trump podijelio s 84 milijuna onih koji ga slijede obrisani su s mreže.

Fauci, koji je na čelu Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, u utorak je kazao da "nikada i ni pod kojim okolnostima nije davao pogrešne upute američkoj javnosti".

Američka Uprava za hranu i lijekove prošlog mjeseca povukla je ranije hitno izdanu suglasnost za uporabu hidroksiklorokina radi liječenja COVID-a 19 jer je nekoliko istraživanja potvrdilo dvojbe u njegovu učinkovitost.

O tom je lijeku Trump učestalo govorio tvrdeći kako ga je i sam koristio.

U spornom videu za koji je ocijenjeno da dezinformira javnost liječnici govore o koristi hidroksiklorokina za liječenje COVID-a 19 te dovode u pitanje potrebu nošenja maski radi suzbijanja epidemije.

Proteklih je mjeseci Twitter već poduzimao mjere zbog objava predsjednika Trumpa postavljajući uz njih upozorenja o kršenju postavljenih pravila i potrebi provjere činjenica koje je on navodio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!