20:26 / 14.12.2020.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS

U Americi počela prva cijepljenja

Foto: REUTERS/Brendan Mcdermid

Foto: REUTERS/Brendan Mcdermid

Foto: - / REUTERS

Počelo je najmasovnije cijepljenje u povijesti Sjedinjenih Država.
Počelo je najmasovnije cijepljenje u povijesti Sjedinjenih Država. I Amerikanci će najprije primiti cjepivo koje su razvili Pfizer i BioNTech. Prva se cijepila medicinska sestra iz jedne bolnice u New Yorku.

Pfizer bi do srijede trebao isporučiti 3 000 000 cjepiva na 600 različitih lokacija. Plan je odobriti i cjepivo Moderne do kraja ovog tjedna. Do kraja prosinca trebalo bi biti isporučeno 20 000 000 cjepiva, odnosno cijepljeno toliko zdravstvenih djelatnika i starijih i nemoćnih osoba, izvijestila je za Dnevnik HRT-a Branka Slavica.

➡️ Medicinska sestra iz New Yorka prva u SAD-u primila cjepivo

Voljno je cijepiti se 80% Amerikanaca.

- Nadam se da ovo označava početak kraja veoma bolnog razdoblja u našoj povijesti. Želim javnosti uliti povjerenje da je cjepivo sigurno. Svi moramo dati doprinos kako bismo zaustavili pandemiju. rekla je Sandra Lindsey, medicinska sestra.

- Znam koliko je bilo strašno. Bilo je to ratište novog doba. Zato je riječ heroji primjerena onomu što ste učinili, rekao je Andrew Cuomo, guverner New Yorka.


Što se tiče izbora u SAD-u, elektorski kolegij danas treba i službeno potvrditi pobjedu Joea Bidena. Većina analitičara i stručnjaka slaže se da će 6. siječnja Joe Biden biti potvrđen za 46. predsjednika SAD-a, dodala je Slavica.

➡️ Elektori američkih saveznih država potvđuju pobjedu Joea Bidena

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!