16:16 / 24.08.2021.

Autor: Vijesti/P.F./HRT

U Australiji premalo cijepljenih, karantena do listopada?

Cijepljenje protiv koronavirusa

Cijepljenje protiv koronavirusa

Foto: Marko Dimic / Pixsell

U Australiji, poznatoj po strogim epidemiološkim mjerama, cijepljeno je samo 24 posto stanovništva. Najviše se cijepilo u saveznoj državi Novom Južnom Walesu - oko 73 posto stanovništva.


Australska vlada najavljuje da bi stroga karantena, koja je uvedena zbog širenja delta-soja, mogla biti ukinuta tek u listopadu, kada očekuju da će s obje doze biti cijepljeno 80 posto stanovništva.

- Možda ćemo godinama morati nositi zaštitne maske u određenim zatvorenim prostorima. Možda će biti dopušten odlazak na određena visokorizična mjesta samo ako smo cijepljeni i pokažemo dokaz o tome. Svijet utvrđuje načine suživota s COVID-om, a koronavirus nas može itekako iznenaditi. Kod nas je raširena zaraza delta-sojem, neka nam je Bog na pomoći bude li i drugih sojeva, rekla je Kerry Chant, glavna zdravstvena dužnosnica Novog Južnog Walesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!