U australskoj Victoriji najveći broj zaraza do sada, porasti i u Brazilu i Meksiku

02.10.2021.

07:16

Autor: V.K./HRT/Hina

U Australiji raste broj zaraženih

U Australiji raste broj zaraženih

Foto: Loren Elliott / REUTERS

Australska država Victoria, u kojoj živi više od četvrtine stanovništva zemlje, izvijestila je u subotu o 1488 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći broj u bilo kojoj australskoj državi od početka pandemije prošle godine, a poraste bilježe i Brazil i Meksiko.

Uz porast broja zaraženih, u toj su australskoj državi zabilježene dvije smrti, uz napomenu da je Victoria "teško zatvorena" od 5. kolovoza, čime vlasti pokušavaju suzbiti izbijanje varijante koronavirusa delta.

Brazilsko Ministarstvo zdravlja u petak je izvijestilo da je u posljednja 24 sata prijavljeno 18.578 novih slučajeva koronavirusa, i da je 506 ljudi umrlo od COVID-19.

Time je ta južnoamerička zemlja od početka pandemije, prema podacima ministarstva, registrirala više od 21,4 milijuna slučajeva zaraza koronavirusom, dok je službeni broj smrtnih slučajeva porastao na više od 597,2 tisuća.

I meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je u petak o 7388 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 te o 471 smrtnom slučaju, čime je ukupan broj zaraženih i registriranih u Meksiku porastao na više od 3,67 milijuna, a umrlih na oko 278 tisuća.

Vlada je rekla da je stvarni broj slučajeva vjerojatno znatno veći, a nedavno objavljeni zasebni podaci sugeriraju da bi stvarni broj smrtnih slučajeva mogao biti i 60 posto veći od službenog broja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!