U autobusnoj nesreći na povratku s Machu Picchua četiri turista poginula

22.08.2022.

22:17

Autor: V.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Četvero turista je izgubilo život, a 16 je ozlijeđeno u autobusnoj nesreći u Peruu nakon posjeta inkanskome starom gradu Machu Picchuu, priopćile su u ponedjeljak vlasti.

Dvoje poginulih turista su iz Kolumbije, a drugih dvoje još nisu službeno identificirani, rekla je pokrajinska vlada u Cuscu.

Među ozlijeđenima je četvero Francuza, po dvoje Grka, Kanađana, Izraelaca, Argentinaca i Peruanaca i jedna neidentificirana osoba.

Nesreća se dogodila u noći na ponedjeljak, stotinjak kilometara od Cusca, nekadašnje prijestolnice Inka, odakle turisti polaze u obilazak Machu Picchua.

Autobus se survao u "ponor dubok više od sto metara", rekao je ministar rada i turizma Roberto Sanchez, istaknuvši da je "na mjestu nesreće bilo magle".
Turisti s težim ozljedama prevezeni su vojnim zrakoplovom u Limu, dodao je.

Prometne nesreće su česte u Peruu zbog loše cestovne mreže, prebrze vožnje i nedostatne signalizacije.

Prije tri tjedna 16 osoba je poginulo kada je njihov autobus pao u ponor u pokrajini Juninu, u središtu.

Oko 5.000 turista u prosjeku svakog dana posjeti Machu Picchu, koji je u 15. st. dao sagraditi inkanski vladar Pachacutec, a upisan je na UNESCO-ov popis svjetske baštine i jedno je od svjetskih čuda.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!