Psihološka pomoć, razgovor i radionice u školi; Uhićen otac ubojice iz Mladenovca

10.05.2023.

Zadnja izmjena 19:17

Autor: HRT/D.M./P.F./Hina

Uhićen otac ubojice iz Mladenovca

Uhićen otac ubojice iz Mladenovca

Foto: Davor Javorovic / Pixsell

Danas su se u OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj se dogodila nezapamćena tragedija, vratili učenici. No nije bilo nastave nego se razgovaralo. Od ponedjeljka su u svih 1800 škola u Srbiji raspoređeni policajci, a pojačana je prisutnost policije i na svim javnim mjestima. Otac Uroša Blažića, 21-godišnjaka koji je u prošlog četvrtka hicima iz automatskog oružja i pištolja ubio osmero, a ranio 14 osoba u tri sela kod Mladenovca u Srbiji, uhićen je u srijedu i određeno mu je 48-satno zadržavanje.

Kako je izgledao prvi dan u školi nakon tragedije

Srbija: Policija preuzela 3.000 komada nelegalnog oružja

Srbija: Uhićen otac ubojice iz Mladenovca, policija mu zaplijenila arsenal oružja

U školu Vladislav Ribnikar vraćaju se učenici

Podsjetimo, u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u srijedu 3. svibnja, 13-godišnji učenik ubio je iz očeva pištolja osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu. Samo dan poslije 21-godišnji mladić hicima iz automatskog oružja i pištolja usmrtio je osmero, a ranio još 14 osoba u tri sela na području beogradske općine Mladenovac.

Zastupnici srbijanske oporbe zatražili su od predsjednika Skupštine Srbije da sazove hitnu sjednicu na kojoj bi se razmatralo vladino izvješće o sigurnosnoj situaciji u zemlji nakon dva masovna ubojstva. Hitna sjednica parlamenta bila je jedan od zahtjeva i na prosvjedu prije dva dana u Beogradu i Novom Sadu. Stigao je i poziv na masovniji prosvjed u petak.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u petak, poslije tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" i masovnog ubojstva u mladenovačkim selima, strogu kontrolu oružja i streljiva u legalnom posjedu i "gotovo potpuno razoružavanje Srbije", kako bi od sadašnjih 400.000 komada oružja u vlasništvu građana ostalo 30.000-40.000. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!