22:16 / 31.05.2020.

Autor: T.V./Hina

U Berlinu i Londonu prosvjedi zbog smrti Georgea Floyda

Foto: REUTERS/John Sibley

Foto: REUTERS/John Sibley

Foto: - / REUTERS

Stotine prosvjednika okupile su se u nedjelju u Londonu i Berlinu kako bi iskazali solidarnost s prosvjednicima u Sjedinjenim Državama koji su izašli na ulice američkih gradova zbog smrti afroamerikanca Georga Floyda prilikom uhićenja.
Stotine prosvjednika okupile su se u nedjelju u Londonu i Berlinu kako bi iskazali solidarnost s prosvjednicima u Sjedinjenim Državama koji su izašli na ulice američkih gradova zbog smrti afroamerikanca Georga Floyda prilikom uhićenja u Minneapolisupočetkom prošlog tjedna.

Prosvjednici su na središnjem londonskom Trafalgarskom trgu klečali uzvikujući "Nema pravde, nema mira" a potom su u prosvjednoj povorci otišli pred zgradu parlamenta i veleposlanstvo SAD-a.

Policija je priopćila da je ispred veleposlanstva SAD-a uhitila petero prosvjednika, troje zbog kršenja epidemioloških mjera a dvoje zbog napada na policajce.

Nekoliko stotina prosvjednika okupilo se i ispred veleposlanstva SAD-a u Berlinu s transparentima "Pravda za Georgea Floyda" i "Prestanite nas ubijati".

Širom SAD-a već nekoliko dana traju nasilni prosvjedi zbog smrti afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu, kojemu je policajac priliikom uhićenja koljenom klečao na vratu nakon čega je Floyd preminuo.
Fto: REUTERS/Christian Mang

Fto: REUTERS/Christian Mang

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!