12:50 / 12.08.2020.

Autor: B.A./Hina

U BiH 253 novozaražena koronavirusom, šest zaraženih umrlo

Ilustracija: Armin Durgut/PIXSELL

Ilustracija: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH izvijestili su kako je ondje testirano 1029 osoba a infekcija koronavirusom potvrđena je kod njih 159.
U Bosni i Hercegovini u srijedu su potvrđena 253 nova slučaja zaraze koronavirusom, a šest zaraženih preminulo je u protekla 24 sata.

Covid-19 - najnovije informacije

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH izvijestili su kako je ondje testirano 1029 osoba, a infekcija koronavirusom potvrđena je kod njih 159.

Pojedinačno je najviše novozaraženih opet u Sarajevu gdje su registrirali 28 novih slučajeva, no taj je broj znatno manji nego u proteklih mjesec dana kada je na dnevnoj osnovi redovito bilo više od 70 novozaraženih.

U Republici Srpskoj testirano je 525 osoba, a zaraza je potvrđena u 94 slučaja.
Najviše je novozaraženih iz Banje Luke gdje je u srijedu registriran 21 slučaj.

U protekla 24 sata u RS-u su preminule dvije osobe zaražene koronavirusom.

Iz entitetskog zavoda za javno zdravstvo najavili su kako će tamo ubuduće komercijalna testiranja na virus SARS-CoV-2 biti dostupna po sniženim cijenama. Ubuduće će se u laboratorijima u RS moći testirati po cijeni od 150 konvertibilnih maraka (600 kuna), a ranije je ta cijena bila 200 KM (800 kuna). Ta veća cijena i dalje je na snazi u Federaciji BiH.

Osobama koje u inozemstvo odlaze s putovnicama BiH potreban je PCR test za ulazak u većinu zapadnoeuropskih zemalja kao i za Hrvatsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!