U BiH 270 novozaraženih i 11 preminulih

01.09.2020.

15:26

Autor: HRT/Hina

default error photo
Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je sedam novih smrtnih ishoda, dok su u Republici Srpskoj u BiH četiri osobe preminule od komplikacija izazvanih koronavirusom.
Broj novozaraženih u Bosni i Hercegovini je blago porastao i iznosi 270, a 11 je preminulih. 

Prema podacima entitetskih zdravstvenih ustanova  na području Federacije BiH od testiranih 1728 osoba zaraza novim virusom SARS-CoV-2 potvrđena je kod 193 osobe, dok je u Republici Srpskoj u BiH bilo 77 pozitivnih na testiranju. U ponedjeljak je u BiH ukupno evidentirana bila 231 zaražena osoba. 

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je sedam novih smrtnih ishoda, dok su u Republici Srpskoj u BiH četiri osobe preminule od komplikacija izazvanih koronavirusom.

Mostar zajedno s regijom posljednjih nekoliko dana bilježi povećanje broja zaraženih osoba. Vlasti upozoravaju kako su svadbena veselja mjesto najvećeg širenja koronavirusa. Zbog toga su u Županiji zapadnohercegovačkoj sa sjedištem u Širokom Brijegu uveli obvezu prijave tamošnjem Zavodu svih sudionika svadbenoga slavlja, kao i točan raspored sjedenja. Najviše po svatovima može nazočiti 200 osoba. U Hercegbosanskoj županiji  još uvijek je na snazi zabrana održavanja svadbenih slavlja.

U BiH je danas počela i nova školska godina za osnovne i srednje škole, no samo za područje Republike Srpske i Županije Sarajevo. Ograničen je broj sati i učenika, obveza je distance i dezinfekcije, a pojedini đaci pratiti će nastavu online. Zbog toga što država nema jedinstven sustav obrazovanja, svaka županija u Federaciji BiH i Republici Srpskoj ima posebne mjere borbe protiv širenja koronavirusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!