14:48 / 09.09.2020.

Autor: Hina

U BiH 294 nova slučaja zaraze koronavirusom

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zdravstvene vlasti redovito pozivaju na jače pridržavanje propisanih mjera, a posebice pozivaju na izbjegavanje masovnijih okupljanja. Nema najava nametanja dodatnih restrikcija.
U Bosni i Hercegovini u srijedu su potvrđena 294 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je šest osoba koje su bile zaražene, podaci su zavoda za javno zdravstvo u toj zemlji.

- Preminulih od bolesti COVID-19 gotovo 900.000

U Federaciji BiH registirana su 203 nova slučaja zaraze, no nisu objavljeni podaci o broju testiranih uzoraka. U Republici Srpskoj testirali su 585 uzoraka, a utvrđeno je kako je njih 90 bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2. Još jedan novooboljeli registriran je na području distrikta Brčko.

Uz iznimku proteklog vikenda kada je zabilježen nešto manji broj novih slučajeva zaraze, u BiH je već tjednima dnevni broj novozaraženih između 200 i 300.

Zdravstvene vlasti redovito pozivaju na jače pridržavanje propisanih mjera, a posebice pozivaju na izbjegavanje masovnijih okupljanja, no nema najava nametanja dodatnih restrikcija.

Nastava u školama, koja je u većem dijelu zemlje počela u prvom tjednu rujna, za sada se odvija bez većih poteškoća i niti jedna škola još nije zatvorena zbog širenja zaraze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!