13:19 / 30.11.2020.

Autor: M.M./Hina

U BiH 518 novozaraženih, ali čak 59 smrtnih slučajeva

Ilustracija (Armin Durgut/PIXSELL)

Ilustracija (Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 518 novih slučajeva zaraze koronavirusom i te su brojke ponovo najniže u regiji.
U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 518 novih slučajeva zaraze koronavirusom i te su brojke ponovo najniže u regiji, no broj umrlih i dalje je nesrazmjerno visok jer je preminulo još 59 zaraženih osoba.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Od nedjelje su provedena testiranja na manjem broju uzoraka, kako je to uobičajeno vikendom. Među nešto više od 1400 uzoraka pozitivno je bilo 384 s područja Federacije BiH te 134 iz Republike Srpske. U Federaciji su prijavljena čak 42 smrtna slučaja povezana sa zarazom koronavirusom, a u RS ih je bilo 17.

Prema dostupnim podacima koji se odnose na dane vikenda, u Sarajevu je zabilježeno 212 novih slučajeva zaraze, no istodobno se oporavilo više od 300 oboljelih od COVID-a. Na posebnim odjelima u dvije sarajevske bolnice trenutačno se liječi 300 zaraženih pacijenata. Umrle su četiri oboljele osobe.

U Mostaru je pak tijekom vikenda bio 291 novi slučaj zaraze, a u Kliničkom centru u tom gradu trenutačno je hospitalizirano 100 zaraženih osoba. U protekla dva dana tamo je umrlo devet zaraženih koji su bili na liječenju.

Na liječenju u Kliničkom centru u Banjoj Luci trenutačno je 459 oboljelih od COVID-a, a u tom je gradu u ponedjeljak zabilježeno 39 novih slučajeva zaraze.

U RS-u je pojedinačno najviše umrlih iz Doboja, jer su zabilježena četiri takva slučaja.

Ukupan broj umrlih od izbijanja epidemije u BiH sada je veći od 2600, što tu zemlju koja ima oko tri milijuna stanovnika svrstava među "crne rekordere" u Europi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!