13:15 / 16.10.2020.

Autor: M.M./Hina

U BiH 621 novi slučaj zaraze, najviše od početka pandemije

Arhiva (Armin Durgut/PIXSELL)

Arhiva (Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Bosna i Hercegovina zabilježila je 621 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je novi dnevni rekordni broj novozaraženih u toj zemlji, a osam zaraženih osoba je umrlo.
Bosna i Hercegovina zabilježila je 621 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je novi dnevni rekordni broj novozaraženih u toj zemlji, a osam zaraženih osoba je umrlo.

-
Covid-19 - najnovije informacije   

Najveći broj zaraženih u jednom danu od pojave epidemije u ožujku utvrđen je nakon testiranja oko dvije i pol tisuće uzoraka. Zaraza je potvrđena kod 371 osobe iz Federacije BiH te kod 242 iz Republike Srpske.

Još osam zaraženih registrirano je na području distrikta Brčko.

Veći gradovi i dalje su najveća žarišta infekcije pa je tako od četvrtka zaraza potvrđena kod 124 osobe u Sarajevu te kod 43 u Banjoj Luci.

U Federaciji BiH novozaraženih je bilo u svim županijama osim Posavske.

Uz podatke dostupne danas ukupni broj zaraženih u BiH od pojave epidemije sada je blizu 33 tisuće, a zabilježeno je ukupno 980 smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!