13:03 / 04.10.2020.

Autor: M.M./Hina

U BiH 68 novozaraženih, dvoje umrlih

Arhiva (Armin Durgut/PIXSELL)

Arhiva (Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U protekla 24 sata prijavljena su i dva smrtna slučaja povezana sa zarazom.
U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tako maleni broj uobičajen je vikendima kada se provodi i manje testiranja.

-
COVID-19 - najnovije informacije   

Od subote su provedena testiranja 807 uzoraka pri čemu je zaraza virusom SARS-CoV-2 potvrđena kod 27 osoba iz Federacije BiH te kod 39 iz Republike Srpske. Još dva slučaja zaraze otkrivena su u distriktu Brčko.

Prosječni broj testiranja koja se provode radnim danima je oko dvije tisuće.

U protekla 24 sata prijavljena su i dva smrtna slučaja povezana sa zarazom.

Od izbijanja epidemije prouzročene koronavirusom u BiH je do sada preminulo malo više od 850 osoba kod kojih je potvrđena zaraza.

U toj je zemlji trenutačno registrirano malo više od šest tisuća aktivnih slučajeva zaraze, no bolnice nisu pod znatnijim pritiskom jer je broj teških slučajeva znatno niži od kapaciteta za njihov smještaj.

Zdravstvene vlasti stanje ocjenjuju stabilnim, a statistike govore da se postupno smanjuje broj novozaraženih koji je u ljetnim mjesecima na dnevnoj razini bio i veći od 300.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!