15:19 / 21.06.2020.

Autor: M.M./Hina

U BiH 77 zaraženih koronavirusom, najviše u Sarajevu, njih 10

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najveći broj zaraženih je u Sarajevu, njih deset, a slijede Tuzla i Živinice sa po pet oboljelih osoba.
Potvrđena je zaraza koronavirusom kod još 77 osoba u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini, i to u 11 općina i gradova, a najveći broj zaraženih je u Sarajevu, izvijestile su tamošnje entitetske zdravstvene ustanove. 

- Pandemija zaraze koronavirusom ne jenjava    

Prema navodima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u entitetu Federaciji BiH pozitivne su bile 42 osobe, od 518 testiranih osoba na Covid-19.

Najveći broj zaraženih je u Sarajevu, njih deset, a slijede Tuzla i Živinice sa po pet oboljelih osoba.

U Sarajevu je zaražen i predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, a u Živinicama je pozitivan na testiranju bio i predsjedatelj Općinskog vijeća i zamjenik tamošnjeg direktora Doma zdravlja Nail Jusić. On je nazočio ceremoniji na kojoj je dodijeljeno priznanje počasnog građanina Živinica članu BiH Predsjedništva Željku Komšiću.

Prema informacijama iz entiteta Republike Srpske, u tome entitetu u posljednja 24 sata zabilježena je zaraza koronavirusom kod 35 osoba.
Najviše njih, devet osoba, je iz Mrkonjić Grada, naveli su u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske. Najveći broj oboljelih su kontakti osoba kod kojih je ranije potvrđen virus Covid-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!