13:33 / 16.04.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

U BiH čak 86 smrtnih slučajeva

U BiH najveći broj mrtvih od početka pandemije

U BiH najveći broj mrtvih od početka pandemije

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je  1279 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je blago smanjenje u odnosu na četvrtak kad je zabilježeno 1300 novozaraženih. Broj preminulih s bolesti COVID-19 ponovno je porastao. U  protekla 24 sata umrlo je čak 86 osoba.


Stalni usponi i padovi  


Treći val epidemije prouzročene koronavorusom u BiH u proteklih desetak dana bilježi uspone i padove. Zdravstveni stručnjaci upozoravaju da je unatoč smanjenju broja zaraženih u odnosu na kraj ožujka i početak travnja stanje i dalje teško i zato je nužno pridržavanje propisanih mjera ograničenja.


Unatoč tome,  Krizni stožer Republike Srpske odlučio je da će u tom entitetu od idućeg tjedna ponovo biti otvorene sve osnovne i srednje škole.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković kazao je kako epidemiološka situacija jest "krhka", ali postoje naznake postupne stabilizacije.


U Federaciji BiH nastava će se i dalje odvijati online.


U RS je dopušten i rad svih ugostiteljskih objekata, a u Federaciji bit će otvorene samo terase. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!