U BiH Dan žalosti zbog masakra u Srbiji, šef diplomacije u Beogradu izrazio sućut

05.05.2023.

10:51

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Dan žalosti

Dan žalosti

Foto: Davor Javorovic / Pixsell

U Bosni i Hercegovini je u petak Dan žalosti zbog masakra u Srbiji u kojemu je ubijeno osmero učenika i zaštitar, a ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je u Beogradu izrazio sućut nastradalima.

Na izvanrednoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara BiH donesena je odluka o proglašenju Dana žalosti u toj zemlji. Zbog toga su zastave na institucijama BiH spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan, prilagođene su Danu žalosti, priopćili su iz Vijeća ministara BiH.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je zajedno s potpredsjednikom Federacije BiH Igorom Stojanovićem jučer je u popodnevnim satima položio cvijeće i izrazio poštovanje prema žrtvama krvavoga pokolja u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu.

- Hoću prenijeti poruku iz BiH da smo uz građane Srbije u ovom teškom trenutku, rekao je Konaković, kako ga citiraju iz ministarstva vanjskih poslova.

Konaković i Stojanović upisali su se i u knjigu žalosti otvorenu u ministarstvu vanjskih poslova Srbije zbog teškoga zločina kojega je počinio 14-godišnji učenik.

Maloljetnik je iz vatrenoga oružja ubio osmero učenika i jednoga zaštitara, a više osoba je ozlijeđeno, među kojima je i nastavnica povijesti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!