13:17 / 19.11.2020.

Autor: M.M./Hina

U BiH dnevno manje zaraženih koronavirusom, ali velik broj umrlih

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je malo više od 1100 slučajeva zaraze koronavirusom, što je znatno manje nego prethodnih dana, no zato je broj umrlih i dalje velik.
U Bosni i Hercegovini potvrđeno je malo više od 1100 slučajeva zaraze koronavirusom, što je znatno manje nego prethodnih dana, no zato je broj umrlih i dalje velik. U protekla 24 sata preminule su 64 zaražene osobe, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

➡️ Sve o koronavirusu

Od jučer je testirano oko 3500 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 713 osoba iz Federacije BiH te kod 384 iz Republike Srpske. Još 83 slučaja zabilježena su u Brčkom pa je ukupni broj zaraženih danas 1180.

Jučer je pak bilo više od 1500 zaraženih, a u prošlom je tjednu u nekim danima broj novozaraženih bio i veći od 1900. No broj zaraženih koji umiru svakog je dana i dalje velik pa je tako od jučer umrlo 36 zaraženih koji su bili na liječenju u bolnicama u Federaciji BiH, dok je u RS-u bilo 27 smrtnih slučajeva. U Brčkom je umrla jedna zaražena osoba.

Prema analizi koju je objavilo Ministarstvo civilnih poslova BiH, incidencija, odnosno broj novozaraženih u jednom tjednu na 100 tisuća stanovnika u toj je zemlji sada 266. Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze u BiH od početka epidemije u ožujku sada je veći od 76 500, a zabilježena su 2153 smrtna slučaja povezana sa zarazom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!