10:46 / 24.03.2020.

Autor: M.M./Hina

U BiH do sada 150 slučajeva zaraze koronavirusom

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posljednji slučaj identificiran je u Širokom Brijegu, gdje je zaraza potvrđena kod jedne starije žene.
Ukupan broj osoba zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini dosegnuo je brojku 150, nakon što je nekoliko novih slučajeva zabilježeno u različitim dijelovima zemlje.

-
BiH: Dvije osobe zaražene koronavirusom u Mostaru u teškome stanju  

Najveća skupina novozaraženih je upravo iz Banje Luke, gdje je zajedno s novim slučajevima do sada potvrđena zaraza kod 71 osobe.

Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je za sada samo jedna osoba kod koje je potvrđen koronavirus u teškom stanju i na respiratoru je u banjolučkoj bolnici. Svi ostali su stabilnog zdravstvenog stanja i sa simptomima od blagih do srednje teških.

Po njegovim riječima, svi oni koji ulaze u BiH preko graničnog prijelaza kod Bosanske Gradiške sada prolaze kroz rigoroznu kontrolu zdravstvenog stanja, a osigurani su uvjeti da svi oni za koje se utvrdi da je to nužno odmah idu u šatorsko naselje u izolaciju.

Vlasti u svim dijelovima BiH i dalje provode restriktivne mjere, čiji je cilj smanjiti na najmanju moguću mjeru kretanje stanovništva pa je tako u toj zemlji u noćnim satima na snazi potpuna zabrana kretanja koja vrijedi do 5 sati ujutro.

Sarajevska policija objavila je kako je u noći između ponedjeljka i utorka u kršenju ove mjere uhvaćeno 37 osoba, a svima je izrečena prekršajna kazna koja iznosi po dvije tisuće kuna.

Od sinoć postupno se stavljaju u funkciju posebna šatorska naselja koja su postavljena u blizini graničnih prijelaza, a zamišljeni su u svrhu izolacije za sve osobe koje ulaze u BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!