09:49 / 28.04.2020.

Autor: Špela Cvitković-Iličić/HRT

U BiH još dvoje preminulih od koronavirusa

Foto: ilustracija/PIXSELL

Foto: ilustracija/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Umrla je 51-godišnja žena iz Kotor Varoši koja nije imala neku kroničnu bolest. Drugi preminuli je 64-godišnji muškarac iz Banje Luke.
Broj smrti u Bosni i Hercegovini povezanih s bolesti COVID-19 povećao se na 63. Od početka pandemije potvrđena su 1565 slučaja infekcije. Oporavilo se 666 osoba.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

U protekla 24 sata u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske umrla su dva pacijenta kod kojih je potvrđena infekcija koronavirusom. Umrla je 51-godišnja žena iz Kotor Varoši koja nije imala neku kroničnu bolest. Liječila se od 11. travnja. Drugi preminuli je 64-godišnji muškarac iz Banje Luke.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu će razgovarati o preimenovanju odluke o karanteni na granici Kriznoga stožera Federacije BiH  te mogućim posljedicama te odluke na borbu protiv širenja koronovirusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!