16:50 / 28.03.2020.

Autor: P.F./Hina

U BiH koronavirusom zaražena i beba

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Foto: - / -

Prva beba zaražena koronavirusom u Bosni i Hercegovini je u Širokome Brijegu, a pozitivan nalaz nakon testiranja ima i bebina majka.
Na području dviju hercegovačkih županija do subote je zaraženo ukupno 49 osoba, što je čini drugih najvećim žarištem u BiH, a u posljednja 24 sata je 7 novooboljelih od koronavirusa, među kojima je i jedna beba.

- Testirano je 45 osoba u protekla 24 sata, od čega je sedam pozitivnih, i to pet iz Širokog Brijega, jedan iz Konjica i jedan iz Ljubuškog', rekao je direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nermin Avdić na konferenciji za novinare u Mostaru.

● Koronavirus - najnovije informacije 

Po njegovim riječima u Covid-bolnicu u Mostaru smješteno je ukupno jedanaest osoba iz Hercegovačko-neretvanske i Županije zapadnohercegovačke (ŽZH). Pet ih je u teškome stanju te su priključene na respirator. Po Avdićevim riječima, dva se pacijenta uspješno oporavljaju.

Prva beba zaražena koronavirusom u Bosni i Hercegovini je u Širokome Brijegu, a pozitivan nalaz nakon testiranja ima i bebina majka. 

Po riječima glasnogovornika Kriznog stožera HNŽ-a Pere Pavlovića, prvi slučaj zaraze otkriven je u Ljubuškom.

U HNŽ-u su do sada od Covida-19 oboljele 33 osobe, a u ŽZH-u njih 16, što ovaj dio BiH čini drugim najvećim žarištem koronavirusa nakon banjolučke regije.  

Najviše zaraženih je u Konjicu, čak 22 što je posljedica proslave u tvornici streljiva Igman koja je održana 11. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!