13:19 / 22.04.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

U BiH nepovoljna epidemiološka situacija

Testiranje na koronavirus

Testiranje na koronavirus

Foto: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini i dalje je nepovoljna. Potvrđeno je 1256 novih slučajeva zaraze, a u 24 sata preminula je 81 osoba s dijagnosticiranom bolesti COVID-19, izvjestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Broj novozaraženih približan je onom zabilježenom u srijedu, no broj umrlih nešto je veći. Od početka epidemije u BiH je do sada umrlo 8088 osoba.


Zdravstvene vlasti u BiH epidemiološku situaciju u zemlji i dalje ocjenjuju nepovoljnom pa upozoravaju na nužnost zadržavanja postojećih mjera ograničenja, tim prije jer masovnije cijepljenje opće populacije još nije počelo.


Vlada Federacije BiH odlučila je u četvrtak kako će noćni policijski sat u tom entitetu i dalje biti na snazi, no u Sarajevu, gdje se dnevni broj novozaraženih konstantno smanjuje, ponovo je dopušten rad ugostiteljskih objekata koji su do sada goste mogli posluživati samo na terasama.  Radno vrijeme ipak im je ograničeno do 20 sati.

Na razini države, tjedni broj novozaraženih na 100 tisuća stanovnika je nešto veći od 188. U Federaciji BiH stanje je nešto lošije -  tamo incidencija iznosi 205.


Prema posljednjim pokazateljima Kriznog stožera Federacije BiH u posljednjih sedam dana najveću incidenciju bilježe Hercegovačko-neretvanska, Zapadnohercegovačka i Posavska županija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!