11:55 / 29.07.2020.

Autor: HRT

U BiH preminuo ministar Salko Bukvarević, bio je na respiratoru zbog koronavirusa

Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Bukvareviću se stanje pogoršalo u ponedjeljak, a posljednjih je dana imao poteškoća s disanjem i upalu pluća, zbog čega je u utorak priključen na respirator.
Bosanskohercegovački federalni ministar za pitanja boraca i invalida Domovinskog rata Salko Bukvarević preminuo je u srijedu nakon što je, zbog zaraze koronavirusom, prije desetak dana primljen u bolnicu u Sarajevu.

Salku Bukvareviću stanje se pogoršalo u ponedjeljak, a posljednjih je dana imao poteškoća s disanjem i upalu pluća, zbog čega je u utorak priključen na respirator.
Imao je 53 godine.

U Bosni i Hercegovini danas je prijavljeno 17 smrtnih slučajeva: 14 u Federaciji Bosne i Hercegovine i tri u Republici Srpskoj. U Bosni i Hercegovini potvrđen je koronavirus kod najmanje 251 osobe na 1066 uzoraka. U Republici Srpskoj 136, najviše u Banjoj Luci 29. U Sarajevu je potvrđen virus kod 91 osobe u protekla 24 sata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!