U BiH uhićena skupina koja je prijevarom u banci podigla 1,3 milijuna eura

21.06.2023.

20:53

Autor: Hina/HRT/R.S.

Policijske agencije uhitile troje osumnjičenih

Policijske agencije uhitile troje osumnjičenih

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Policijske agencije iz BiH i Crne Gore uhitile su troje osumnjičenih i rasvijetlile prijevaru koju je proljetos izvela nepoznata žena kada je iz jedne banke u Crnoj Gori s krivotvorenim dokumentima s tuđeg računa podigla 1,3 milijuna eura.

Policijska akcija provedena je istodobno u Trebinju i Banjoj Luci gdje su obavljeni pretresi prostorija koje koriste tri osobe. Otkriveno je i oduzeto oko 25.000 eura, veća količina naoružanja i streljiva kao i oko tri kilograma marihuane.

Policijska akcija naziva Lovćen odnosi se na rasvjetljavanje kaznenog djela prijevara koje je počinjeno 12. travnja ove godine u Crnoj Gori.

Tada je mlađa žena koristeći krivotvorene osobne dokumente ušla u Lovćen banku te je s računa žrtve podigla oko 1,3 milijuna eura.

Policija u Crnoj Gori je suradnjom s policijom iz Republike Srpske otkrila njezin identitet, te da je radila u dosluhu s kriminalnim klanom iz Bosne i Hercegovine.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!