13:14 / 22.05.2020.

Autor: HRT/Hina

U bolnice u Karachiju stiglo 56 tijela s mjesta zrakoplovne nesreće

Foto: REUTERS/Akhtar Soomro

Foto: REUTERS/Akhtar Soomro

Foto: - / REUTERS

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se gust dim na mjestu nesreće, u rezidencijalnoj četvrti.
U bolnice u Karachiju stiglo je 56 tijela iz stambene četvrti glavnog pakistanskog grada na koju se pri slijetanju srušio putnički zrakoplov u kojem je bilo 99 ljudi, rekle su uprave lokalnih bolnica u petak.

Seemin Jamali
, šef medicinskog centra Jinnah, rekao je da je bolnica primila 37 tijela. Drugih 19 nalazilo se javnoj gradskoj bolnici, rekao je dužnosnik te bolnice agenciji Reuters.

Koordinatorica pokrajinskog medicinskog odjela za odnose s javnošću, Meeran Yousaf, potvrdila je Reutersu da je potvrđeno barem 56 poginulih i 2 preživjela.  
REUTERS/Akhtar Soomro

Airbusov zrakoplov s 99 putnika zabio se u stambenu zgradu u petak popodne dok se približavao aerodromu.

Let PK 8303 putovao je iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi te je pao na naseljeno područje prije no što je trebao sletjeti na svoju destinaciju.

REUTERS/Akhtar Soomro

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće koja se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

- Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća, kazao je svjedok Shakeel Ahmed.

.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!