07:14 / 23.09.2020.

Autor: M.M./Hina

U Brazilu 33.536 novozaraženih, u Australiji se broj smanjuje

Foto: James Ross via REUTERS

Foto: James Ross via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Ograničenja u Melbourneu mogu se ublažiti ako od 28. rujna prosječni broj novozaraženih ostane ispod 50.
U Brazilu je u protekla 24 sata zabilježeno 33.536 novih slučajeva zaraze koronavirusom te 836 umrlih od te bolesti, dok se istodobno u Australiji broj novozaraženih smanjuje.

-
Epidemija koronavirusa - najnoviji podaci  

Od početka pandemije u Brazilu je registrirano više od 4,59 milijuna zaraženih, dok je službeni broj smrtnih slučajeva narastao na 138.108, prema podacima Ministarstva zdravstva. 

Za razliku od Brazila država Victoria, žarište koronavirusa u Australiji, izvijestila je da se broj novih slučajeva koronavirusa gotovo prepolovio u odnosu na prethodni dan pa će se već sljedeći tjedan ublažiti neka ograničenja.

Victoria, druga po broju stanovnika u Australiji, izvijestila je o 5 smrtnih slučajeva od bolesti COVID-19 i 15 novozaraženih u posljednja 24 sata, za razliku od troje umrlih i 28 novozaraženih prijašnji dan.

Prosječni broj novozaraženih u posljednja dva tjedna u Melbourneu, epicentru drugog vala pandemije, u posljednja 24 sata pao je ispod 30. Ograničenja u Melbourneu mogu se ublažiti ako od 28. rujna prosječni broj novozaraženih ostane ispod 50.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!