U britanskim bolnicama najviše pacijenata s COVID-om od veljače 2021.

06.01.2022.

11:34

Autor: Hina/HRT/D.D.

U britanskim bolnicama najviše pacijenata od veljače 2021.

U britanskim bolnicama najviše pacijenata od veljače 2021.

Foto: Jack Hill / REUTERS

Broj zaraženih koronavirusom u bolnicama u Britaniji najveći je od veljače prošle godine, pokazuju najnoviji podaci, u jeku sve većeg pritiska na zdravstvene ustanove.

Ukupno 17.276 ljudi u britanskim je bolnicama zbog COVID-a, pokazuju vladini podaci, što je porast od 58 posto iz tjedna u tjedan i najveći broj od 19. veljače.


Premijer Boris Johnson rekao je da zemlja bilježi najbrži rast broja slučajeva zaraze jer je više od 20 bolničkih fondova proglasilo kritičnu razinu.


Tijekom drugog vala epidemije broj oboljelih u bolnicama dosegnuo je vrhunac 18. siječnja 2021., kada ih je bilo 39.254.


Zbog COVID-a u bolnicu je 28. prosinca primljeno 2258 pacijenata, što su posljednji dostupni podaci za cijelu Britaniju, 83 posto više iz tjedna u tjedan.


U Donjem domu Johnson je u srijedu rekao da se broj prijmova u bolnice "udvostručuje svakih devet dana" i da zemlja "doživljava najbrži rast broja oboljelih od COVID-a koji smo ikada vidjeli".


Njegov je ured objavio da je više od 20 bolničkih fondova sada dosegnulo kritičnu razinu na kojoj bi prioritetne usluge mogle biti ugrožene, ali je naglasio da to "nije dobar pokazatelj" pritisaka pod kojima je zdravstvena služba.


Sjeveroistočna služba hitne pomoći (NEAS) priopćila je da je od pacijenata s tegobama "potencijalno neopasnim za život" zatražila da ih rođak odveze u bolnicu ako vozilo hitne pomoći kasni tijekom vikenda i za vrijeme državnih praznika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!