10:53 / 22.09.2018.

Autor: I.B./Hina

U brodolomu u Tanzaniji 151 mrtva osoba

Foto: screenshot Masanja TV

Foto: screenshot Masanja TV

Foto: - / -

Govoreći o "nemaru", tanzanijski predsjednik John Magufuli naredio je sinoć da se "uhiti svaka osoba povezana s plovidbom trajekta".
Broj poginulih u brodolomu trajekta MV Nyerere na jugu Viktorijina jezera u Tanzaniji popeo se danas, trećeg dana potrage, na 151 osobu, objavila je javna televizija TBC.

"Operacije potrage nastavljene su rano ujutro", objavila je TBC dok je broj mrtvih sinoć je iznosio 131. Spašeno je 40 osoba.

Prekrcan putnicima i robom, MV Nyerere prevrnuo se u četvrtak popodne na samo nekoliko desetaka metara od odredišta, pristaništa na otoku Ukara.

Nekoliko svjedoka izvijestilo je da su se, približavajući se otoku, putnici premjestili na prednji dio broda radi iskrcavanja. To je pokretanje dovelo u neravnotežu brod koji se tada prevrnuo.

Govoreći o "nemaru", tanzanijski predsjednik John Magufuli naredio je sinoć da se "uhiti svaka osoba povezana s plovidbom trajekta". "Odgovorni će biti obvezno kažnjeni", obećao je on.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!