U Calais stižu policijska pojačanja zbog migrantskih bandi

19:24 / 02.02.2018.

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Četvorica teško ranjenih migranata bore se za život, primljeni su u bolnicu s ranama od metaka. Nasilje je izbilo između skupina Afganistanaca i Eritrejaca u Calaisu u Francuskoj.
Francuska vlada poslat će policijska pojačanja u Calais zbog migrantskih bandi, nakon nasilja u kojem je nekoliko migranata ranjeno iz vatrenog oružja.

Četvorica teško ranjenih migranata bore se za život, primljeni su u bolnicu s ranama od metaka. Nasilje je izbilo između skupina Afganistanaca i Eritrejaca. Sukob je počeo pri podjeli hrane pokraj lokalne bolnice, a pretvorio se u mlaćenje štapovima i kamenjem. I na kraju pucnji iz oružja.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb procjenjuje da je situacija nepodnošljiva i za sve krivi organizirane skupine krijumčara. Policija, pojačana novim snagama nakon izbijanja nasilja, i dalje traga za pojedincem kojega sumnjiči za korištenje vatrenog oružja.

Lučki grad Calais i dalje je točka s koje migranti pokušavaju prijeći u Veliku Britaniju. Nekada je ondje bio veliki kamp s izbjeglicama koji su francuske vlasti zatvorile 2016. No u gradu i okolici i dalje je od 600 do 800 migranata s drugih kontinenata.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!