23:48 / 02.01.2020.

Autor: T.V./Hina

U Darfuru 18 mrtvih u padu vojnog zrakoplova

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Osamnaest ljudi, među kojima četvero djece, poginulo je u četvrtak u padu sudanskog vojnog zrakoplova u Darfuru koji je bio dopremio humanitarnu pomoć na to područje na zapadu Sudana.
Osamnaest ljudi, među kojima četvero djece, poginulo je u četvrtak u padu sudanskog vojnog zrakoplova u Darfuru koji je bio dopremio humanitarnu pomoć na to područje na zapadu Sudana, gdje su ovih dana izbili novi krvavi sukobi, priopćila je vojska.

Zrakoplov se srušio pet minuta nakon polijetanja s aerodroma u El Geneini, glavnom gradu savezne države Zapadnog Darfura, gdje su se ovih dana sukobili pripadnici arapskog i afričkog plemena pri čemu je poginulo gotovo 50 ljudi, navodi se u vojnom priopćenju.

- Vojni zrakoplov Antonov 12 srušio se nakon polijetanja iz El Geneine. Poginula je sedmeročlana posada, trojica sudaca i osmero civila, među kojima četvero djece, rekao je u priopćenju vojni glasnogovornik Amer Mohammed Al Hassan.

Vodi se istraga o uzrocima nesreće, dodaje vojska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!