Crnogorska policija utvrđuje motive samoubojstva u podgoričkom sudu

03.03.2023.

12:31

Autor: T.V./HRT

Podgorica

Podgorica

Foto: Predrag Jankovic / Shutterstock

U eksploziji bombe koja se dogodila u petak u zgradi podgoričkog Osnovnog suda jedna je osoba poginula, osam ih je hospitalizirano, od kojih petoro imaju fizičke ozljede, a crnogorska policija navela je da je riječ o samoubojstvu čije motive još istražuje.

Crnogorska policija potvrdila je da se radilo o samoubojstvu, a prema navodima medija u Podgorici počinitelj je ranije osuđivan zbog napada na policijske službenike i falsificiranje.

U 11:35 sati dobili smo dojavu da je u zgradi Osnovnog suda aktivirana eksplozivna naprava i da ima ozlijeđenih. Utvrdili da je smrtno stradao M.B. (40) koji je aktivirao eksplozivnu napravu, rekao je Srđan Korać iz Uprave policije Crne Gore.

Direktorica crnogorskog Kliničkog centra Ljiljana Radulović priopćila je da je u tu medicinsku ustanovu primljeno osam pacijenata, od kojih njih pet imaju fizičke ozljede, ali da su svi pacijenti izvan životne opasnosti.

- Prijavilo se osam pacijenata na pregled u Urgentnom centru. Od toga pet pacijenata ima i fizičke ozljede. Četiri pacijenta će biti primljeni na daljnje bolničko liječenje, rekla je Radulović, istaknuvši da su ozljede nastale od gelera.

Crnogorska policija priopćila je da se radilo o aktiviranju ručne bombe, no da još utvrđuje motive samoubojstva četrdesetogodišnjeg Podgoričanina.

U trenutku eksplozije u sudu je bio veliki broj ljudi.

Crnogorsku javnost ova tragedija posebno je uznemirila nakon masakra na Cetinju, koji se dogodio u kolovozu prošle godine, kada je u pomahnitalom pohodu Cetinjanin Vuk Borilović ubio 11 sugrađana, a teško ranio njih šest.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!