08:37 / 18.03.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

U eksploziji bombe u Kabulu četvero poginulih i 11 ranjenih

Oštećenja nakon eksplozije, ilustracija

Oštećenja nakon eksplozije, ilustracija

Foto: Mohammad Ismail / REUTERS

Četiri su osobe poginule, a 11 ranjeno kada je bomba uz cestu pogodila autobus u kojem su bili zaposlenici afganistanske vlade u Kabulu, rekli su dužnosnici.

Napad se dogodio na dan kada se afganistanska vlada, talibani i ključne države, uključujući Sjedinjene Države i Rusiju, sastaju u Moskvi kako bi se smanjilo nasilje i potaknuo afganistanski mirovni proces.


Glasnogovornik policije u Kabulu potvrdio je broj žrtava, ali nije dao daljnje detalje. Drugi je dužnosnik rekao da su u vozilu bili zaposlenici afganistanske vlade. 

Eksplozija je pogodila autobus koji je afganistansko ministarstvo informacija i tehnologije unajmilo za prijevoz zaposlenika, rekao je Abdul Samad Hamid Poya, savjetnik ministarstva. Dodao je kako trenutačno nije jasno tko su žrtve.


Nitko nije preuzeo neposrednu odgovornost za eksploziju, ali afganistanska vlada redovito optužuje talibane za atentate na vladine zaposlenike, civile i novinare.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!